Maşinile cu peste 100 de cai putere, interzise tinerilor

Șoferii între 18 şi 21 de ani sau care au o experienţă de condus mai mică de un an, nu se vor mai putea lăuda cu mașini care dezvoltă mai mult de 100 de cai putere, sau 75 de kw, în cazul autoturismelor electrice.

Şoferii începători nu vor mai putea conduce maşini cu mai mutl de 100 de cai

Ana Grigore, reporter Observator: Autoturismele puternice ar putea fi conduse doar de șoferi experimentați, pe motiv ca șoferii începători le pot scăpa mult prea usor de sub control. În schimb, celor fără experiență li se va permite să conducă doar autovehicule mici, așa-zisele mașini de oraș.

Noua lege l-ar obliga să caute un nou automobil. 

Silviu Toma, expert în conducere defensivă: Limitează foarte mult şoferii în ceea ce priveşte alegerea modelului de maşină. Să spunem că ne-am dori un brand mai premium cu mai multe sisteme de siguranţă, cam toate maşinile au peste 130-140 de cai. E mai important să îi educăm pe şoferi si să îi formam şi să îi invăţăm cum să folosească o maşină, astfel încât indiferent de puterea lor, să poată să conducă în siguranţă.

Bărbat: Am văzut şi la 18 ani, bolizi foarte puternici, de 300 şi ceva de cai putere, făcând slalom printre maşini, foarte inconştienţi.

Ce modificări ar putea suferi examenul auto

Schimbări ar putea apărea și în ceea ce privește examenul auto: ar putea fi nevoie de 25 de ore de pregătire teoretică și 45 de ore de practică. Adică, 15 ore suplimentare față de legea actuală, lucru care va duce automat si la scumpirea şcolii de şoferi, cu aproximativ 1000 de lei. 

Titi Cocean, instructor auto: Sunt persoane care se încadrează în aceste 15 şedinţe, dar sunt persoane care din cauza emoţiilor, de frică, procesează mai greu şi automat este nevoie de şedinţe mult mai multe. Nu cred că procentul este mai mic de 90% care îşi iau şedinţe de perfecţionare în plus.

Articole similare