Un medic a ieșit din sala de operație, în timpul intervenției chirurgicale, supărat că nu a primit o ceașcă de ceai

crop unrecognizable male doctor with stethoscope

Un medic din India a abandonat o intervenție chirurgicală la jumătatea ei, întrucât s-a enervat că personalul spitalului nu i-a adus o ceașcă de ceai, conform informațiilor furnizate de Sky News. Doctorul avea în grijă opt paciente la un spital din Nagpur, situat în centrul Indiei. După ce a efectuat operația la patru dintre femei și a administrat anestezia celorlalte, acesta ar fi solicitat personalului spitalului să-i pregătească o ceașcă de ceai.

Cu toate acestea, fiind nemulțumit că nu i s-a adus băutura caldă conform cererii sale, medicul a părăsit imediat sala de operație fără a finaliza restul procedurilor, conform NDTV.

Soumya Sharma, șefa consiliului districtual din Nagpur, a declarat pentru NDTV că medicul „a abandonat operația din cauza lipsei ceaiului” și a solicitat ca acesta să fie supus acuzațiilor penale. Ea subliniază gravitatea incidentului, afirmând că „dacă medicii sunt dispuși să renunțe la proceduri critice pentru o simplă ceașcă de ceai, ar trebui să fie trași la răspundere în conformitate cu secțiunea 304 din Codul Penal Indian”.

Un alt medic a fost desemnat să continue intervențiile chirurgicale asupra celorlalte paciente anesteziate, după ce autoritățile au fost informate. O anchetă este în curs de desfășurare.

Articole similare