Vom circula în Uniunea Europeană cu certificatul de vaccinare? Ședință a liderilor UE pe tema pașapoartelor COVID

Liderii Uniunii Europene se reunesc joi, în sistem de videoconferință, într-o ședință a Consiliului European pentru a discuta despre coordonarea răspunsului la pandemia de COVID-19, inclusiv despre oportunitatea introducerii unor certificate de vaccinare.

„Președintele Charles Michel va prezida o videoconferință a membrilor Consiliului European. Liderii UE vor discuta despre coordonarea răspunsului la pandemia de COVID-19, inclusiv despre introducerea la scară largă a vaccinurilor și punerea în aplicare a tuturor instrumentelor disponibile în scopul limitării răspândirii virusului. Liderii vor discuta, de asemenea, despre oportunitatea unei abordări comune în materie de certificare a vaccinării în cadrul UE”, transmite Consiliul European, într-un comunicat de presă.

Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a cerut, pe 12 ianuarie, crearea unui certificat de vaccinare împotriva COVID-19 valabil la nivelul întregii UE pentru a ajuta la relansarea călătoriilor transfrontaliere devastate de pandemia de coronavirus. 

Propunerea este susținută și de Spania. Joi, ministrul de externe al Spaniei, Arancha Gonzalez, a afirmat că ţara sa insistă pe lângă Uniunea Europeană şi Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică pentru crearea unui astfel de certificat care să ajute la revitalizarea deplasărilor.

Spania și Grecia, dependente de industria turismului, sunt două dintre ţările puternic lovite de restricţiile de călătorie introduse din cauza pandemiei de coronavirus.

Citeste intreaga stire pe : https://www.digi24.ro/stiri/externe/ue/vom-circula-in-uniunea-europeana-cu-certificatul-de-vaccinare-sedinta-a-liderilor-ue-pe-tema-pasapoartelor-covid-1438121

Articole similare