Citate Romanesti

Stiri si Citate din Romania

Povești emoționante care dovedesc că animalele au cel mai sensibil suflet

Elefanții care s-au regăsit după 25 de ani

Jenny și Shirley, două femele elefant asiatice, au petrecut mai mulți ani împreună într-un circ, în condiții umilitoare. La acea vreme, Jenny era un bebeluș, iar Shirley avea 20 de ani. Pentru că la un moment dat au fost despărțite, cele două animale nu s-au mai văzut vreme de 25 de ani. Soarta a făcut ca cei doi elefanți să se întâlnească din nou, de data aceasta într-un adăpost pentru pachiderme din Tenessee. De îndată ce s-au văzut, au devenit foarte agitați.

Carol Buckley este omul care a participat la reîntâlnirea lor. Își va aminti acest copleșitor moment toată viața. Comportamentul lui Jenny a fost unul special. Își dorea mult să iasă să-și vadă prietena. Au devenit automat inseparabile. “Nu am trăit niciodată ceva atât de emoționant și adevărat în viața mea”, mărturisește Buckley.

Un ciobănesc german ajută o cățelușă oarbă

Ellie, un cocker orb, s-a trezit acum câțiva ani abandonat într-un adăpost de animale. Habar nu avea că Leo, un frumos ciobănesc german care locuia și el tot acolo, o va ajuta să „vadă”. Jean Spencer, proprietarul adăpostului, explică faptul că cei doi câini sunt inseparabili: „Când mergem la o plimbare în parc, Leo îl îndrumă pe Ellie peste tot. Este foarte protector și se asigură că niciun alt câine nu-i va face rău.”

Reacția unui pui de leu care nu și-a uitat stăpânii

În 1969, Anthony Bourke și John Rendall, doi prieteni australieni care călătoreau la Londra, au descoperit în celebrul magazin Harrods un pui de leu de vânzare închis într-o cușcă îngustă. Impresionați de starea acestuia, cei doi bărbați decid să-l cumpere cu 3.500 de lire sterline, pentru a-i oferi spațiul și îngrijirea pe care o merită.

Câteva luni mai târziu, Anthony și John se confruntă cu o problemă majoră. Puiul de leu crește prea repede și nu mai era loc suficient în apartamentul celor doi. Singura soluție a fost reintegrarea lui în savana africană.

La un an, după ce leul s-a întors în mediul său natural, cei doi bărbați au dorit să-l viziteze. Specialiștii le-au explicat apoi că Christian, numele leului, care devenise liderul unei trupe de lei, nu-i va mai recunoaște și că, acum, în întregime sălbatic, ar putea fi chiar agresiv față de ei.

Departe de a fi descurajați de aceste avertismente, australienii au plecat totuși să-l întâlnească pe Christian. Au descoperit trupa și l-au văzut pe fostul lor protejat. Împotriva oricărui prognostic, animalul i-a recunoscut de la distanță, a alergat spre ei,  sărindu-le de bucurie în brațe.

O pisică simte moartea iminentă

Oscar este o pisică extraordinară. Felina trăiește de mult timp într-un azil de bătrâni. Ea este capabilă să simtă când unul dintre rezidenți va muri. Și când exact asta se întâmplă, merge imediat în camera persoanei, pentru a o alina în ultimele momente ale vieții sale.

Sora uneia dintre femeile care au murit în prezența lui Oscar a împărtășit experiența  incredibilă, dureroasă: „Prezența lui Oscar a fost foarte liniștitoare. Ce este mai frumos decât să vezi cum o pisică toarce când cineva pleacă din această viață? ”

Cimpanzeii deplâng moartea unui prieten

Incredibila poveste s-a întâmplat într-un refugiu de cimpanzei din Camerun. Când unul dintre ei a murit, toți cimpanzeii din oraș s-au adunat pentru a asista la “înmormântarea” prietenului lor. Se mai spune că s-au îmbrățișat reciproc, în timp ce și-au luat adio de la  defunct.

Enable Notifications    OK No thanks