Citate Romanesti

Stiri si Citate din Romania

Un bărbat de 75 de ani din Israel a făcut infarct după ce a fost vaccinat împotriva Covid-19

Bărbatul avea condiții preexistente și suferise de atacuri de cord în trecut, a precizat ministerul. Directorul general al Ministerului Sănătății, Chezy Levy, a lansat o anchetă în legătură cu acest incident.

”Împărtășim durerea familiei”, a spus Levy într-un comunicat.

Bărbatul a fost injectat în jurul orei 8:30 la o clinică, după care a rămas la unitate, conform procedurii, pentru o scurtă perioadă de timp, pentru a se vedea dacă sunt efecte secundare. Iar după ce acesta s-a simțit bine, clinica l-a eliberat.

Directorul medical Levy a menționat că primele concluzii arată că nu există o legătură între moartea bărbatului și vaccinarea acestuia.

Mai trebuie precizat faptul că, după ce Pfizer a prezentat datele de siguranță la Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente, la începutul lunii decembrie, s-a constatat că doi participanți la studiu au murit după ce au primit vaccinul. Unul dintre decedați a fost ”imunocompromis”, ceea ce înseamnă că apărarea imună a persoanei era scăzută.

La acea vreme, Asociația Midaat din Israel a comentat acest raport al deceselor, explicând că, atunci când vaccinurile sunt administrate populației cu risc, „pot exista cazuri nefericite. Asta nu ar trebui să inducă nesiguranță în privința vaccinului, ci să ne facă să salutăm transparența companiilor farmaceutice în procesul de aprobare a medicamentelor. ”

Asociația a menționat că în cadrul unor procese mari în care sunt implicați zeci de mii de oameni, decesul poate avea loc fără nicio legătură cu procesul, dar că marile companii precum Pfizer sunt obligate să raporteze aceste decese.

„Conform datelor publicate, șase dintre participanții la experiment au murit, dintre care doi au primit vaccinul și patru din grupul de control”, a spus dr. Uri Lerner, directorul științific pentru Midaat. „După o examinare aprofundată, nu s-a găsit nicio legătură între experiment și cauza morții”.

Enable Notifications    OK No thanks